dimanche 12 octobre 2014

JESENNÝ JABLKOVÝ CRUMBLE

Jablková sezóóóóóóna, jablková sezóóóóna... jablkovýýýýý krambbbbbl.

http://es.globalvoicesonline.org/wp-content/uploads/2013/10/femen2222.jpg

SUROVINYYYY:

6 veľkých jabĺk
100g cukru, ja dávam stále hnedý
škorica alebo vanilkový cukor alebo aj aj
citrónová šťava
75g múky 
75g mandľovej múky (inak povedané- mandle pomleté na múku)
125g mäkkého masla, tu je dôkaz. Jeden gram navyše sa strčil do fotky.



POSTUUUUUUP:

Rúru si predhrejeme na 210 stupňov, jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na kvádriky. Poukládame do jánskeho skla, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou alebo vanilkou. 


V nejakej miske zmiešame múku, mandľovú múku, cukor a zmäknuté maslo. Rukou všetko miešame, aby sme získali také "grumeleux" cesto, niečo ako mrvenička. Ak nám v ceste ostanú malé hrudky masla, to je ono. 
Cesto rozmrvíme na jablká a dáme piecť približne na 30 minút.

Voila výsledok.

PS: S vanilkovou zmrzlinou je to fakt ô la la! 
PS´: Dokončila som mozajku na balkóne.



                 Bon appétit!

                           Z+J

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire