JESENNÝ JABLKOVÝ CRUMBLE
Jablková sezóóóóóóna, jablková sezóóóóna... jablkovýýýýý krambbbbbl.
http://es.globalvoicesonline.org/wp-content/uploads/2013/10/femen2222.jpg
SUROVINYYYY:
6 veľkých jabĺk
100g cukru, ja dávam stále hnedý
škorica alebo vanilkový cukor alebo aj aj
citrónová šťava
75g múky
75g mandľovej múky (inak povedané- mandle pomleté na múku)
125g mäkkého masla, tu je dôkaz. Jeden gram navyše sa strčil do fotky.
POSTUUUUUUP:
Rúru si predhrejeme na 210 stupňov, jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na kvádriky. Poukládame do jánskeho skla, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou alebo vanilkou.
V nejakej miske zmiešame múku, mandľovú múku, cukor a zmäknuté maslo. Rukou všetko miešame, aby sme získali také "grumeleux" cesto, niečo ako mrvenička. Ak nám v ceste ostanú malé hrudky masla, to je ono.
Cesto rozmrvíme na jablká a dáme piecť približne na 30 minút.
Voila výsledok.
PS: S vanilkovou zmrzlinou je to fakt ô la la!
PS´: Dokončila som mozajku na balkóne.
Bon appétit!
Z+J
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire