PEČENÉ ČERVENÉ PAPRIKY
Pečené papriky Vám ponúkajú rôzne variácie konzumácie. Buď ich necháte celé a dáte si ich na hrianku alebo ich rozmixujete a získate tak omáčku do cestovín alebo pomazánku na chlieb.
V každom prípade, slaný syr feta sa výborne spája s chuťou.
Papriky si rozrežeme na polovicu a poukladáme na plech,
do každej polovice som dala strúčik cesnaku (alebo polovicu). Papriky som pokvapkala, tak hojnejšie, olivovým olejom, osolila som ich a okorenila, a nakoniec dala piecť do rúry s grilom na 220 stupňov.
Asi po 25 minútach som ich vybrala von a stiahla z kože, asi ako Apolón satyra Marsyasa.
Dostala som toto.
Čo s tým, to je už na Vás.
PS: Tento krásny obraz, ktorého autorom je taliansky maliar Guido Reni (1575-1642) sa nachádza v krásom meste na juhu Francúzska, Toulouse.
zdroj: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Reni_Apollon_et_Marsyas_(2004_1_45).jpg
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire